Seksueel Gezondheidsbewustzijn 101

Seksueel bewustzijn verwijst naar het erkennen van het belang van uw seksualiteit, inclusief het verband met uw reproductieve gezondheid en algemeen welzijn.

Het gaat over het begrijpen van en afstemmen op het mentale en fysieke welzijn van uw partner.

Het gaat over het herkennen van je seksuele geaardheid, seksuele hang-ups en je rol bij het beschermen van jezelf, je partners en het hebben van veilige, bevredigende seksuele ervaringen.

Wat Is Seksueel Bewustzijn?

Seks is meer dan het verlangen, het loslaten van bevrediging en de herhalingscyclus waar we het vaak mee behandelen. Het is meer dan dat de hersenloze holbewoner zich goed voelt, meer reageert zoals het soms voelt.

Het is van nature verbonden met onze fysieke en mentale gezondheid, ons zelfgevoel en wat belangrijk voor ons is, onze relaties en zelfs hoe onze opvoeding. Seksueel bewustzijn verwijst naar het zich bewust zijn van het belang van seks en het met hetzelfde respect behandelen.

Seksueel bewustzijn is ook een proces. Naarmate we ouder worden, worden we (hopelijk!) bewuster van onze seksualiteit. beter worden in het beheren van dingen, en wat misschien begon als een fysieke reactie die we volledig buiten onze controle hebben – hallo, natte dromen van voor de tienerjaren – zou nu iets moeten zijn dat we proberen volledig te begrijpen.

Omdat de voordelen van seksueel bewustzijn niet alleen onze fysieke en mentale gezondheid (en alle andere dingen hierboven) ten goede komen, resulteren ze in betere seks.

Seksueel Genot En Intimiteit

Vijfentachtig procent van de mannen meldt dat hun partner een orgasme heeft gehad tijdens hun laatste seksuele ontmoeting, maar slechts 64 procent van de vrouwen geeft aan er een te hebben gehad. Jakkes!

Het plezier van seks is over het algemeen het eerste waar we aan denken, en het is zeker belangrijk. Seks is hoe we contact maken met iemand om wie we geven of, in sommige situaties, hoe we plezier hebben met iemand die we niet zo goed kennen (later meer over veiligheid in die situaties).

Het plezier van seks kan meer zijn dan alleen de opwinding en het uiteindelijke orgasme. Het is de verwachting, de nabijheid en alles daartussenin.

Kortom, het lijkt misschien niet altijd zo, maar seks is een ervaringsgericht proces – en een belangrijk proces.

Als het gaat om plezier en intimiteit, betekent seksueel bewustzijn zowel weten wat je opwindt als wat je gewoon niet leuk vindt.

Het houdt in dat je moet herkennen wanneer je plezier wordt geremd en wat dat zou kunnen veroorzaken, en ook echt moet onderzoeken wat je binnen en buiten de slaapkamer tevreden houdt.

Kortom: we hebben niet allemaal dezelfde seksuele smaak of kinks, en dat is helemaal oké. Misschien voel je je aangetrokken tot een heel specifiek type persoon, een bepaalde scène, een bepaalde dynamiek of zelfs een bepaald soort voorspel.

Als u begrijpt wat u seksueel drijft, kan dit u (en uw partner) meer voldoening schenken.

Seksueel Respect

Ongeveer 12 procent van de universiteitsstudenten meldde tijdens hun universiteitscarrière seksueel contact zonder wederzijds goedvinden (tot en met aanranding) te hebben ervaren.

Als je jezelf seksueel kent, ben je in een betere positie om je partners te kennen en te respecteren, of je nu een langdurige relatie hebt of veilige, informele seks hebt.

Het herkennen van je partner als seksueel wezen maakt deel uit van seksueel bewustzijn. En voor alle verlangens, hangups en gedachten die je hebt over seks, heeft elk van je partners zijn eigen. En jullie hebben allebei seksuele rechten.

Wederzijds seksueel respect is begrijpen dat elke seksuele ontmoeting niet alleen fysieke aanraking met zich meebrengt, maar ook de psyche van elke persoon op een blijvende manier kan beïnvloeden.

Het is het herkennen van je grenzen en die van anderen.

Seksueel respect omvat zaken als een respectvolle benadering van toestemming en de erkenning dat er geen seksuele handeling plaatsvindt zonder.